Het trekdrop alternatief

Het trekdrop alternatief

Voor iedereen die dacht dat trekdrop vandaag de dag nog mogelijk was, slecht nieuws. Het wordt niet meer gemaakt. Maar, natuurlijk hebben wel wel een goed alternatief dat heel dicht in de buurt komt!

De trekdrop van het merk Haribo was zo ongeveer Nederlands Erfgoed. Wist je dat het eerst ook gemaakt werd in Nederland?

Trekdrop kopen we al een paar jaar niet meer, het is werkelijk nergens meer verkrijgbaar. Daarom hebben we heel hard gezocht naar een goed alternatief voor de trekdrop van Haribo, en dat hebben we gevonden! Het was veel proeven en proberen, maar uiteindelijk is het gelukt. 

Een heel goed alternatief, zijn de Droplullen van het merk Matthijs. Deze komen dicht bij de smaak en de beleving van het eerdere trekdrop.


Trekdrop door de jaren heen; wellicht leuk om te weten?
Dat trekdrop van Haribo was, dat weet inmiddels iedereen. Maar wist je ook dat deze gemaakt werden door een Nederlandse dropfabriek in Hoogezand? Hoepman suikerwerken produceerde dit zwarte snoepje jarenlang voor de Duitse gigant Haribo.



Waarom wordt trekdrop niet meer gemaakt?
De belangrijkste reden is omdat de afzet niet groot genoeg was. Het dropje werd immers alleen in Nederland gegeten. Ook was de locatie van de fabriek in Hoogezand geografisch niet gunstig gelegen voor Haribo. Als kers op de taarts waren de machines verouderd en was het commercieel niet interessant genoeg om deze te vernieuwen. Daarmee kwam er een einde aan een stukje Nederlands Erfgoed.

Back to blog